Bankamatik girişinde bulduğu parayı iade etti

İzmir'in Buca-Şirinyer mahalleninde para yatırmak için gittiği özel bir bankanın ATM'sinin para giriş-çıkış biriminde bin lira bulan Murat Mercan parayı tutanak karşılığında banka görevlilerine teslim etti.

Kuru temizleme sektöründe faaliyet gösteren iş yeri sahibi olan Murat Mercan, kredi kartı borcunu ödemek için iş yerinden çıktı. Parayı yatıracağı bankamatiğin önüne geldiğinde ATM'nin para giriş-çıkış biriminde bin TL olduğunu fark etti. Parayı kendinden önce ATM'de işlem yapan birinin unuttuğunu düşünen Mercan paranın sahibini bulmak için çevrenine baktı. Etrafta kimseyi göremeyen Mercan ATM'deki parayı alarak vaziyeti hemen banka güvenlik görevlilerine bildirdi ve parayı tutanakla iade etti.

"BEN İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

Her insanın yapması gerekeni yaptığını ifade eden Mercan, "Kartımı bankanın önündeki bankamatiğe takacakken para giriş-çıkış biriminde bir miktar para olduğunu fark ettim ve hemen çevreme bakındım. Ancak kimseyi göremeyince parayı aldım ve bankadan içeri girerek güvenlik görevlilerine vaziyeti bildirdim. Onlarda beni banka personeli ile görüştürdü ve tutanak tutarak parayı onlara teslim ettim. Kendim emekçi bir insanım, esnaflık yapıyorum. Kimsenin parasında gözüm yok. Havanın soğuk olmasından dolayı aklıma öncelikle yakacak parası geldi. Belki de birinin hane kirasıydı. Maneviyatın bittiği bu sıralar insan olanın yapması şart olan bir şeyi yaptım. Az bir para değildi, allahın izniyle en kısa vakitte sahibini bulur ben de haberini alıp huzurla uyurum" diye konuştu.