Adolf Hitler Neden İntihar Etti?

Adolf Hitler gerçekten intihar etti mi?

Yaptığı katliamlar ile söz ettiren ve tarih sayfalarına adını utanç verici en büyük harflerle yazdıran Adolf Hitler’in aslında ölümü de şüphelidir. Fakat yayınlanan resmi belgeler ile hareket edildiğinde intihar ettiğine inanılmak durumunda kalıyoruz. Adolf Hitler demokratik bir seçim ile ülkenin başına gelmiş ve en önemli tarihi kişiliklerden birisidir. Diğer birçok kişinin aksine o gerçekten de demokratik bir seçim ile başa gelmiştir. Hayatı boyunca sürekli olarak bir şeyleri başarma peşinde koşmuş olan Hitler’in en büyük planlarından birisi de ikinci dünya savaşından galip olarak ayrılmaktı. Fakat yaptığı planlar istediği gibi gitmedi ve kısa süre sonra ikinci dünya savaşından Almanya’nın yenik olarak ayrılacağı anlaşıldı. 

Böyle bir durumda ilk olarak canı tehlikede olanlardan birisi de elbette ki Adolf Hitler’in bizzat kendisiydi. Bu nedenle yer altında bir sığınakta yaşıyor ve saklanmaya çalışıyordu. Özellikle Berlin’in düşman eline geçmesinin ardından artık Almanya’nın bu savaştan tamamen yenik olarak ayrılacağı yüzde yüz kesinleşmişti. Rus askerlerinin de bir numaralı aradığı adam elbette bizzat kendisiydi. Hem bu başarısızlığın hem de yapmış olduğu planlarının geri tepmesinin kırgınlığı ile intihar etme kararı almış ve ardından da cesedinin yakılmasını istemiştir. İntiharının ardından cesedinin yakılmış olması nedeniyle Adolf Hitler’in herhangi bir mezarı bulunmamaktadır. İntihar etmesiydi muhtemelen Rus kuvvetleri de bir şekilde ölümüne karar vereceğini düşünmüştü. 

Gururu ve kibri nedeniyle düşman eline düşmemek ideası uğruna intihar etmenin en iyi yapılabilecek şey olduğuna karar vermiş ve bu nedenle intihar etmiştir. Tabii cesedinin olmaması Adolf Hitler’in başka bir kimlik ile hayatını sürdürüp sürdürmediği gibi soruları da akla getirmekte bu nedenle şüpheli ölümler arasındaki yerini korumaktadır.