Sivilce Ve Aknelere Tarçınlı Çözüm

Hoş kokusuyla ve sağlımıza olan birçok faydasıyla tarçın mutfağımızda eksik etmemiz gereken baharataların başında gelir. Sindirim sistemine, mideye iyi geldiğini, kan şekerini...

Hoş kokusuyla ve sağlımıza olan birçok faydasıyla tarçın mutfağımızda eksik etmemiz gereken baharataların başında gelir. Sindirim sistemine, mideye iyi geldiğini, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğunu hatırlatmak isteriz. Tarçın tüm bu faydalarının yanında sağlıklı ve parlak bir cilt için de rahatlıkla kullanabileceğimiz  bir besindir. Çünkü antibakteriyel özelliği sayesinde cilt gözeneklerini temizler, siyah noktalar ve aknelerin oluşmasını engeller.

Tarçını akne tedavisinde kullanmanın birçok yolu vardır:

En basit olarak , bir miktar limon suyuna tarçın tozu ilave edin. Temiz olan cildinize bu karışımı sürün. Bir süre bekletin ve durulayın. Bu maske sivilcelerin kuruması içindir. Fakat kuru olan cildiniz bu işlemden sonra daha da kuruyabilir. Bu yüzden cildiniz kuru ise, cilde  aynı zamanda nem de verecek aşağıdaki maskeyi yapmanızı öneririz.

Tarçınlı ballı yüz maskesi:

1 çay kaşığı tarçın

2 Yemek kaşığı bal

½ çay kaşığı limon suyu

Yukarıdaki malzemeleri karıştırın. Temiz olan yüzünüze masaj yaparak yedirin. Masajı yuvarlak hareketlerle yapın. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Bu maske yi akşam yatmadan önce yapmanızı tavsiye ediyoruz. Göreceksiniz ki ,sabah kalktığınızda ışıl, ışıl yumuşak bir cilde sahip olacaksınız.