Havuç Mevsimi

Atlar, tavşanlar ve sonra bizler için hayatın turuncu turuncu mucize desek, yanlış bir benzetme yapmış olmayız.

Atlar, tavşanlar ve sonra bizler için hayatın turuncu turuncu mucize desek, yanlış bir benzetme yapmış olmayız. O güzel rengi ve görüntüsünün ardında neler barındırdığından haberiniz var mı? A, C, B6 vitamininden bolca bulunur. Sindirimi kolay, cilde ve gözlere faydalı bu lezzetli besinin etinden, sütünden, her şeyinden yararlanıyoruz. Yararlı ve lezzetli nadir sebzelerden olduğu için çocuklarınıza püresini, tatlısını yapabilirsiniz.

100 gr havucun besin değeri;

Protein: 1,1

Karbonhidrat: 9,7

Yağ: 0,2

Kolestrol:0

Kalori: 42

Nasıl Kesilir?

Havucu soymak isterseniz soyacak yerine bıçağın arkasını kullanıp havucun üzerindeki ince tabakayı alabilirsiniz. İster ortadan ikiye kesip küçük, ister jülyen, ister halka şeklinde doğrayabilirsiniz.

Nasıl pişirilir?

Havuç, haşlanabilir, kavrulabilir, fırınlanabilir. Ama besin değerlerini kaybetmesin isterseniz, artık her evde bulunan buharda pişirme aparatını az su ilave edilmiş bir tencereye oturtup suyun buharında bir güzel pişirebilirsiniz.

Nasıl saklanır?

Havuç buzdolabında 1 haftaya kadar saklanabilir. Ayrıca olgunlaşmaya devam etmemesini isterseniz baş kısmında yer alan yeşil köklerini kesmeniz gerekir.

Havuç neyle iyi gider?

Sarımsak, soğan, patates

Bulgur, makarna

Tavuk

Un

Nesi yapılır?

Çorba

Zeytinyağlı yemek

Salata

Tatlı, kek