Turp Mevsimi

Balığın vazgeçilmez eşlikçisi, kışın olmazsa olmazı turp, sofralarımızı şenlendirmek için pazarlardaki, marketlerdeki yerini aldı bile. Yapmanız gereken belli; takın sepetinizi kolunuza,...

Balığın vazgeçilmez eşlikçisi, kışın olmazsa olmazı turp, sofralarımızı şenlendirmek için pazarlardaki, marketlerdeki yerini aldı bile. Yapmanız gereken belli; takın sepetinizi kolunuza, yürüyün pazar yoluna. Veya işin daha kolayı, tazedirekt.com’dan verin siparişinizi, gelsin kapınıza! Unutmadan, turptan şahane salatalar yapıyor, sonrasında otlarını atıyorsanız büyük bir yanlış içindesiniz, haberiniz olsun. O güzelim otları biraz haşlayıp, zeytinyağı, limon ve sarımsakla buluşturursanız tadına doyum olmaz. Faydalarından bahsetmeden de olmaz değil mi? Turp inanılmaz bir bitki, içerisinde bol miktarda C vitamini barındırdığı yetmezmiş gibi bir de içerdiği antioksidan bileşikler sayesinde kansere karşı koruma sağlamaya yardımcı olur.

100 gr. turpun besin değerleri;

Kalsiyum: 37 mg

Fosfor: 31 mg

Potasyum: 130 mg

Demir: 1.0 mg

Karbonhidrat: 4.2 gr

Protein: 1.2 gr

Turp nasıl kesilir?

Turpları yeşil kök kısımlarından kesmeniz gerekir. Turp kabuklarını bir güzel soyduktan sonra ister rendelersiniz, isterseniz doğrarsınız.

Turp nasıl pişirilir?

Siyah turp bazı yörelerimizde az yağda kavrulup severek yenirken genellikle çiğ olarak tüketilir. Ayrıca turplardan turşu yapabilmek de mümkündür. Ot kısımları haşlanıp zeytinyağ, limon ve sarımsakla servis edilir.

Turp nasıl saklanır?

Turp buzdolabında saklandığında tazeliğini birkaç gün kadar korur. 3-4 günden fazla dolapta tuttuğunuzda yumuşadığını görürsünüz.

Turp neyle iyi gider?

Limon, sarımsak, zeytinyağı

Balık

Nesi yapılır?

Çorbası

Salatası