Kurumuş Dudaklara Doğal Çözümler

Özellikle kış aylarında daha çok soğuk havaların etkisiyle oluşan ve rahatsız edici bir hisse neden olan çatlak ve kurumuş dudak

Özellikle kış aylarında daha çok soğuk havaların etkisiyle oluşan ve rahatsız edici bir hisse neden olan çatlak ve kurumuş dudak problemini evde yapacağınız etkili maskelerle önlemek ve tedavi etmek çok kolay. Aşağıda bir çok doğal tedavi yöntemini sizin için sıraladık. Hangi malzemeler eliniz altında ise o yöntemi uygulayın, etkisini kısa zamanda göreceksinizdir.

* Hindistan Cevizi Yağı : Hindistan cevizi yağı oldukça etkili bir doğal nemlendiricidir. Gün içinde ufak, ufak sürüp, dudaklarınızın hem çatlamasını önlemiş olursunuz hem de tedavi etmiş olursunuz.

* Şeker ve bal : 2 çay kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı bal ile karıştırıp, dudaklarınıza sürün. Bir kaç dakika beklettikten sonra ellerinizle ovalayın, ve ılık suyla durulayın.Bu basit maske sayesinde dudaklar rahatlayacaktır.

* Sadece Bal : Gün içinde ufak, ufak süreceğiniz bal da dudakları nemlendirip, tedavi edilmesine yardım edecektir.

* Gül Yaprakları : Birkaç adet gül yaprağını suda yıkayın, sonra bir kaç saat boyunca süt içinde bekletin. Sütten çıkarttıktan sonra ezerek püre haline getirin. Bu maskeyi dudaklarınıza doğrudan uygulayın. En etkilisi akşam yatmadan sürüp, sabah durulamak olacaktır.

* Hint Yağı : Hint yağı da çatlamış ve kuru dudaklar için etkili bir tedavi yöntemidir. Sadece hint yağını doğrudan uygulayabileceğiniz gibi, 1 çay kaşığı gliserin, bir kaç damla limon suyu, 1 çay kaşığı hint yağını karıştırarak bir maske de elde edebilirsiniz. Bu maskeyi gece yatmadan dudaklarınıza uygulayın. Sabah kalktığınızda farkı hissedeceksinizdir.