15 Dakikada Soğan Nasıl Karamelize Edilir?

Yoksa siz de soğanı karamelize etmek ile rengini değiştirmenin arasındaki farkı ayıramayanlardan mısınız? Esasında, aradaki fark biraz dramatik!

Yoksa siz de soğanı karamelize etmek ile rengini değiştirmenin arasındaki farkı ayıramayanlardan mısınız? Esasında, aradaki fark biraz dramatik! Soğanları kahverengine birkaç dakikada dönüştürebilirsiniz; karamelize hale sokmak için ise yarım saat uğraşmanız gerekir. Biraz sabır ile kesinlikle bunu başarabilirsiniz!

MUTFAK SIRRI: Ateşi kısık tutun, sürekli karıştırın ve sabırlı olun!

Gerekli Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı soğan minik doğranmış

 su

1/2 çay kaşığı deniz tuzu

1/2 çay kaşığı taze karabiber

PORSİYON: 2 kişilik

Yapılışı:

Tereyağını orta boy bir paslanmaz çelik tencerede, yüksek ateşte eritin. Sürekli karıştırarak soğanları ilave edin. Bu işlemi 5 dk. boyunca sürdürün.

2 yemek kaşığı su ekleyerek tencerenin dibine yapışan soğanları tahta bir kaşık ile kazıyın. 2 dakika daha karıştırmaya devam edin; ta ki aynı manzara oluşana dek! 2 yemek kaşığı su ile tencerenin dibine yine aynı işlemi yapın. Toplamda 15 dakika boyunca bu işlemi tekrarlayın. Soğanlar yeterince yumuşayıp, rengi iyice koyulaşınca sonlandırın. Tuz ve taze karabiber serpin ve yanmaması için hemen ateşten uzaklaştırın. Afiyet olsun!