Diyet Yapmadan Zayıflamak İstermisiniz ?

Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü?

1) Başka hiçbir şeyle meşgul olmamanızı

2) Her lokmanın tadına odaklanmanızı

3) Her lokmayı 30 kez çiğnemenizi istiyorum.

Şimdi bu adımların sizin için ne demek olduklarını inceleyelim.

Adım 1: Hiçbir Şeyle Meşgul Olmayın

Eğer bir şeylerle meşgul olmaktan vazgeçerseniz, tek yaptığınız şey yemek yemek olur. Yemek yerken gazete okumak, magazin okumak, hatta gerçekten iyi bir romanı okumak bile yok (bir kerede bir zevk lütfen!), işlerinize sadece bakıyor olsanız bile ofiste masanızda yemek yok. Yemek yerken telefonda konuşmak ve hatta müzik dinlemek bile yok. Her şeyi kapatın, telefonu fişten çekin. Eğer işyerinizdeyseniz masanızdan kalkın, lobiye gidin. Hatta arabanıza binip başka bir yere gidin (ama yemeğinizi araba kullanırken yemek yok). Ya da sadece sandalyenizi masanızda birikmiş olan işleri göremeyeceğiniz bir yöne çevirin.

Evdeyken bu adımı kolaylaştırmak için kendinize özel bir yemek yeme alanı yaratabilirsiniz. Örneğin yemek masanız. Bir günlüğüne o bölgeyi boşaltın ve kendinize ayırın. Ne zaman yemek yerseniz, bir lokma bile olsa, sadece bir şeyin tadma bile bakacak olsanız, o bölgeye gidin, oturun, nefes alın ve odaklanın.

Peki ya eşiniz, çocuklarınız, iş arkadaşlarınız? Tabii onlarla birlikte yiyebilirsiniz. Onlar da yemek yiyor olacaklar. Ailenizle sohbet edebilirsiniz ama yemeğinizden bir lokma aldığınızda tadının farkına varın. Yemeğin tadı hakkında konuşun. Hayatınızdaki insanların bu tat hakkında ne düşündüklerini öğrenin. Yemek yerken başka konular hakkında değil, sadece yemek hakkında konuşun.

2: Her Lokmanın Tadına Odaklanın

Şimdi işin haz kısmına geldik. Sizi oyalayabilecek bütün faktörleri elimine ettiğinize göre dikkatinizi vermenizi istiyorum. Tabağınıza bakın. İçindeki yemeğe bakın. Dikkatinizi rengine, dokusuna ve kokusuna verin. Derin bir nefes alm. Hatta “Ohhhh!” bile diyebilirsiniz. Bu sizin zevk gününüz; unutmayın.

Şimdi bir lokma alın. Yavaş yavaş çiğneyin. Yediğiniz yemeğin gerçekten tadını alın. Dokusunu ağzınızda hissedin. Tat ve kokunun bir araya gelerek nasıl lezzeti oluşturduğunu fark edin. Bu deneyimden zevk alın.

Her zaman böyle yemek yediğinizi düşünün. Bilin bakalım kimler böyle yemek yiyor? Evet, Akdenizli kadınlar ve çok inceler….

3: Her Lokmayı 30 Kere Çiğneyin

Çiğnemek hazmetmenin önemli bir parçasıdır. Çiğnemeden yutmak bedeniniz hazır olmadan yiyeceği ona göndermektir.

Böyle yaparak hem hazmetmeyi zorlaştırır hem de işin haz alma bölümünü kaçırmış olursunuz. Yemeğinizin dilinizdeki lezzet noktaları ile bağlantısını kestiğinizde, o nefis lokmanın vereceği haz da yok olmaya başlar. Onun devam etmesini sağlayın. Yavaş yavaş çiğneyin, yemeğin tadını çıkarın Ve mutlaka 30 kere çiğnedikten sonra yutun.

Bazı yiyecekleri bu kadar çiğnemeye ihtiyaç olmadığını ve onları 30 kere çiğneyemeyeceğinizi biliyorum. Bu durumlarda, o lezzetli, zevk yeren lokmaları ağzınızda mümkün olduğu kadar uzun süre tutmaya çalışın, bunu amaç edinin.

Bir gün boyunca bu üç adımı yiyeceğiniz her lokmada uygulayın. İnanın yediğiniz yemeklerden çok daha fazla tatmin olacak ve daha az miktarda yemek yiyeceksiniz. Bu sonuçlara kim karşı gelebilir?

Eğer bu adımları bir gün boyunca uyguladıysanız, iki gün de yapamaz mısınız? Veya üç? Ya hayatınız boyunca zevk alacağınız birçok yemekte? İşte şimdi Akdeniz ruhu ile yemek yemeye başladınız.

Peki ya, yemeğin lezzeti iyi değilse? Ya seveceğinizi sandığınız bir yemeği yemeye başlayıp tadının istediğiniz gibi olmadığını fark ettiyseniz? Belki yeterince taze, yeterince çıtır ya da yeterince sulu değil ya da içinde kimyasal bir tat algılıyorsunuz. (İşlenmiş yiyeceklerde tat konusuna dikkat edenlerin sıkılıkla karşılaştığı bir durum.) Belki yemeğin sadece sıkıcı olduğunu düşünüyorsunuz. O zaman yemeyin. Yemeği kenara itin. Eğer yemek bir başkasının ikramı ise kamınızın tok olduğunu söyleyin. Konu lezzet olduğunda, snob olmanıza izin veriyorum. Bedeniniz sadece en iyiyi hak ediyor.