Dizi Film Oyuncularının Makyaj Hileleri

Dizi Film Oyuncularının Makyaj Hileleri

TELEVİZYON OYUNCULUĞUNDA MAKYAJ

Televizyon makyajı temel hatlarıyla film makyajıyla örtüşür. Yalnız bazı noktalarda televizyon makyajı sinema makyajından ayrı karakteristik özellikler barındırır.

SİNEMADA görüntü yansıtılarak büyütülür.

TELEVİZYONDA televizyon görüntüsü küçültür.

SİNEMADA TELEVİZYONDA

1 ) Görüntü yaklaşılarak büyütülür. 1 Televizyonda görüntü küçültülür.

2 ) Filmde büyütülme sonucu ufak bir bir kusur bile abartılmış olur. 2 Televizyonda ayrıntı sunulmaz.

3 ) Sinema filmlerinin görüntüsü gerçek hayattakinden daha büyük görünebilir. Bir toplu iğne televizyon ve sinemada farklı büyüklükte algılanır. 3 Aşırı yakın çekimler dışında televizyon görüntüsü gerçek hayattaki görüntüden küçüktür.

4 ) Sinema makyajı ve televizyon makyajı arasındaki en büyük fark ışıktır. 4 Televizyon stüdyolarında genellikle üstü spot aydınlatma kullanılır. Bu aydınlatma gölgelere neden olur.

Televizyondaki programlar genelde kapalı mekânlarda kontrollü bir ortamda çekilir. Makyajcıların işi bu yüzden kolaydır. Amaç herkesi olduğu gibi yansıtmaktır. Bütün programlar güzellik makyaj bazlı programlardır. Abartılı makyajdan uzak durulur. Baz makyajı uygulamak bile yeterlidir. Fondöten sürülmelidir ışığın patlamasını önlemek için. Işık patlamasını önlemek için konuklarda gözaltı torbaları varsa makyajla kamufle edilmelidir.

Sinema ve televizyon dizilerinde makyaja ihtiyaç duyarız. Belirli bir karakter yaratmak ya da bir durumu göstermek ve yaratmak için makyaj sihirli değneğidir oyuncunun. Oyuncunun performansı ve başarısında vazgeçilmezdir. Canlandırılan karakter hangi döneme aitse o döneme uygun saç, kostüm ve makyaja kavuşturulmalıdır.

İyi bir makyaj ustası içinde insan bulunan her türlü resim ve belgeyi arşivlemelidir.

Sinema, televizyon ve tiyatro makyajı oyuncuyu destekleme amaçlıdır. Bu yüzden oyuncuların canlandırıcakları karakterleri iyi tanımaları, teksti veya senaryoyu özümsemesi ile mümkündür.