Koltuk altı terlemesi, kokması alternatif ve bitkisel çözümü

Bu yazımızda Koltuk altı terlemesi, kokması alternatif ve bitkisel çözümü konusu hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Koltuk altı terlemesi, kokması alternatif ve bitkisel çözümü

Sık banyo yapmak ve deodorantlar kullanmak kötü koltuk altı kokusunu biraz azaltsa da tamamen geçirmez. Bazen kalitesiz deodorant kullanıldığında kokubununla birleşip daha da dayanılmaz olabilir. Bu koku, koltuk altında bulunan ter bezlerinin salgısından kaynaklanmaktadır. Erkek veya kadın fark etmez. Erkekler bunu erkeklik kokusu olduğunu düşünerek kendilerini avuturlar, ama kimse bu kokudan hoşlanmaz.

Koltuk altı terlemesi ile ilgili bir çok yöntem ortaya konmuştur fakatdoğrusu en kalıcı, estetik görünümü bozmayan ve en az rahatsızlık veren yöntem olmalıdır. Aslında terleme vücut ısımızın kontrolünü sağlar. Normalde bir kişi terleyerek günde 400-500 ml sıvı kaybeder. Bu miktarın üzerinde olan ve piyasada satılan terlemeyi önleyen ürünlerle giderilemeyen terleme, aşırı terleme olarak kabul edilir. Terleme konusu sağlıklı bir insanda normalde olması gereken vücudun su, tuz ve ısı dengesini sağlayan fizyolojik bir olaydır. Ancak koltuk altından çok aşırı terleme ve sonucunda oluşabilen kötü kokular günümüz modern insanının sosyal hayatını önemli derecede olumsuz etkileyebilmekte ve sonuç olarak ciddi psikolojik sorunlara bile neden olabilmektedir.

BOTOX ÇÖZÜM MÜ? Koltuk altı terleme tedavisi içinpek çok yöntem kullanılmakta ve uygulanmaktadır. Bunlardan biri olan botoks, ter bezlerine gelen sinirleri bloke ederek aşırı terlemeyi durdurmaktadır. Ancak botoks etkisi 6 ay sürdüğü için uygulamanın 6 ayda bir tekrarı gerekir. Ayrıcailacın etkisi geçtiğinde hastalar yeniden aşırı terlemeye başlarlar ve tedaviyi tekrar tekrar yaptırmak zorunda kalırlar.

Aşırı terlemesi olan kişilere öneriler

Bakteri ve kötü koku oluşumunu önlemek için temizlik birinci şarttır. Her gün duş almaya vaktiniz olmuyorsa bile her sabah evden çıkmadankoltuk altlarınızı sabunlu suyla yıkayıp iyice kurulayın. Bebe pudrası sürebilir ya da pudralı deodorant sıkabilirsiniz.

Kişinin az terleten kıyafetler seçmesi tavsiye edilir.

Deodorant satın alırken içeriğinde alüminyum klorid bulunanlar arasından seçim yapabilirsiniz. Deodorantlar koltuk altı terlemesine çözüm sunmamakta ancak gün içinde kuruyan terin kötü kokusunu maskelemektedir.

Öncelikle terlemeyi giderici maddeler içeren (aluminyum klorid) kremler ve losyonlar kullanılabilir. Bu kremler her gün uygulanmalıdır. Yanma ve tahriş gibi yan etkileri vardır.

Koltuk Altı Terlemesine Bitkisel Çözüm

Adaçayı: Her gün bir bardak adaçayı içmek normalden fazla terlemeyi engelleyecektir.

Domates Suyu: Küveti doldurarak bu suya 3 bardak domates suyu ekleyin. Suda 15-20 dakika bekledikten sonra durulanın. Domates suyu da güçlü bir ter önleyicidir.

Geven (Astragalus) Çayı: Baklagillerden olan geven güçlü bir idrar sökücüdür ve vücutta biriken sıvının terleme dışında yollarla atılmasını sağlar. Günde bir bardak geven çayı içerek terlemeyi kontrol altına alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre günde 2 bardaktan fazla olmamak üzere geven çayı içebilirsiniz.

Sirke: Koltuk altlarınıza elma sirkesi sürerek 20dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

Limon: Gece yatmadan önce koltuk altlarınıza limon suyu sürerek terleme sonucu oluşan kötü kokuların ve gün içinde aşırı terlemenin önüne geçebilirsiniz.

Duşa girmeden önce bir bütün limonu ortadan ikiye bölün. Bir limon parçasını koltuk altlarınıza sürün. Yaklaşık 15 dakika bekleyin ve duşa girip yıkanın.