Ciltte Oluşan Gözenekler Nasıl Geçer?

Bu yazımızda Ciltte Oluşan Gözenekler Nasıl Geçer? konusu hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Kelime anlamı olarak gözenekleri ele aldığımızda cilt üzerinde bulunan küçük taneciklere ulaşmaktayız. Bu gözeneklerin dolması veya genişlemesi cildinize dışarıdan bakıldığında olumsuz bir hava katacaktır. Bu tarz problemleri aşmanın çeşitli yolları mevcuttur.

Genelde cilt altına depolanan yağlar sonucu bu gözenekler tıkanmaktadır. Bu tıkanmalar sonucunda genelde siyah noktalar oluşmaktadır. Siyah noktaların haricinde gözeneklerin genişlemesi durumu da söz konusudur. Gözeneklerin genişlemesinde genel etkenlerden biri çevremizdeki kirli havadır. Havanın haricinde yaşlanma başlangıcından itibaren gözeneklerde genişlemeler görülmektedir. Yazın sıcağında terlemenin artması ve bunun sonucu olarak gözeneklerin genişlemesi mümkündür. Bayanlar tarafından sıkça kullanılan çeşitli kozmetik ürünlerde gözeneklerin tıkanmasına neden olmaktadır. Gözeneklerin tıkanması durumu sonucunda genişleme belirtileri kendisini göstermektedir. Anlayacağınız gözeneklerin genişlemesi yaptığınız çoğu eylem sunucunda görülebilecek bir vakadır. Bunun önüne geçmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Vitaminlerin sık bulunduğu ürünlerin tüketilmesi doğal olarak sizin dengeli beslenmenizi sağlayacaktır. Dengeli beslenmeniz sonucunda cilt altında yağlanma oranı minimum düzeye ineceğinden gözeneklerin tıkanıp genişlemesi mümkün olmayacaktır. Genel olarak cildin temiz tutulması gözeneklerin düzenli işlemesini sağlayacaktır.

Gözeneklerin tıkanması ve genişlemesi gibi vakalarda bir uzman doktor önerisi almanız tavsiye edilmektedir. Deriyi soyan ilaçları kullanmanız gerektiğini biliyor olabilirsiniz. Doktorlarında ilaç tedavisinden alternatif bir şey sunması söz konusu olmasa da ilaçların hangi sıklıkla kullanılacağı ve hangi ilacın kullanılması gerektiği gibi konularda daha doğru yönlendirme yapacaklardır.