Sedef Hastalığının Doğal Tedavisi

Sedef Hastalığının Doğal Tedavisi

Sedef hastalığının tedavisi için hazırlanmış olan bu merhem boynuzsu tabaka şekillendiricisi olarak da faydalıdır ve kuru ayaklar, dizler, dirsekler ve ellerin yumuşatılması için de kullanılabilir. Bu merhem yaraların iyileştirilmesi ve görünüşlerinin soldurulması için de kullanılabilir.

1 lt sızma zeytin yağı

1 bardak karakafes yaprağı, kuru

1 bardak altıncık çiçeği, kuru

1 bardak taze soldurulmuş kantaron çiçeği bardak (yaklaşık) bağa yaprağı, kuru

1 çaya kaşığı mürsafi sakızı reçinesi tozu 1 çorba kaşığı E vitamini yağı

1 bardak balmumu

Çiçekleri bulma: Kantaron çiçekleri tazeyken en güçlüdürler, böylece bu tarifte kullanılan çiçekler taze toplanmış olmalıdırlar. Eğer bahçenizde kantaron yetiştirmiyorsanız, bu tarife katacağınız birkaç tomurcuk için yaban toplayıcılığı yapmanız gerekecek. Kantaron her taraftaki zayıf topraklarda yetişir. 1 mt’ye varabilen kümeler halinde gelişir ve kirazımsı, parlak, küçük sarı çiçekleri vardır.

Bitkiyi doğru olarak belirlemeniz için yerel bir bitki kataloğunu iyice inceleyin. Yabani yetişen kantaron topluluklarını tehdit altına sokmadan, sadece ihtiyacınız olduğu kadarını toplayın ve sakın her hangi bir topluluğun tamamını toplamayın bitkinin yeniden üreyebileceği kadarını bırakın. Böcek ilacı kullanılan alanlar ve yüksek kirlilik gösteren otoban civarlarından çiçek toplamayın.

Hazırlama:

1 Zeytin yağını ağır ısıtıcı veya 3 It’lik bir saplı tencere içine koyun ve mevcut olan en ağır ateşte ısıtın. Yağı sadece iyice ısıtın kaynamasına izin vermeyin! E vitamini ve balmumu hariç bütün bileşenleri ilave edin. Yağın bitkileri örtmesi için iyice karıştırın ve 1224 saat ateşte bırakın, örtmeyin, ara sıra karıştırın.

2 Bitkileri patates püresi cenderesi veya külotlu çorap ile takviye edilmiş bir ezme süzgecinden yeni bir kaseye süzün. Sıkarak bitkilerdeki bütün yağı çıkarın. Eğer kasenin dibinde bir sürü parçacık görürseniz, yeniden süzmek isteyebilirsiniz, ama bu gerekli değildir. Kullanılmış bitkileri karışık gübre yığınınıza ilave edin veya bahçeye atın.

3 İki litrelik saplı bir tencere içinde en düşük ısıda balmumunu eritin, sonra bitkisel yağı ilave edin. İyice harmanlanması için karıştırın, sonra ateşten indirin. Hafifçe sıcak, altın rengi yeşilimsi yağlı bir sıvınız olmalı.

4 E vitaminini karıştırın, bir koruyucu olarak davranacaktır. Bu tarifin miktarı fazladır, bu yüzden dört adet 225 gr’lık kavanoz veya sekiz adet 115 gr’lık kavanoz kullanıp depolamayı daha uygun hale getirebilirsiniz. Eğer buzdolabında tutulursa, merhem yaklaşık 1 yıl dayanır; eğer oda sıcaklığında bırakılırsa, 6 ay içinde tüketilmelidir.

Kullanım: Bu merhemi gerektikçe kuru, kabuklu sedef yamalarını yatıştırmak, yumuşatmak ve iyileştirmek için uygulayın.

Çiçekleri Soldurma

Karakafes Altıncık İyileştirici Merhemi ve Altmcık Yağı 169) gibi bazı bitkisel tedaviler “taze soldurulmuş” çiçekler gerektirir. Taze ve soldurulmuş kavramları tezat teşkil edebilir, ama bunun için bir neden vardır: Bir günlük soldurma çiçeğin içerdiği suyun önemli bir kısmının buharlaşmasını sağlar, kullanılacakları tarifteki etkilerini en üst seviyeye çıkartır.

Taze toplanmış çiçekleri soldurmak için onları üzerlerine kağıt havlular serilmiş bitki kurutma tepsileri veya gazete kağıtları üzerine yayın. Çiçekleri havalanması çok iyi olan ve güneş ve de tozlardan uzak bir yere koyun. 24 saat sonra, çiçekler güzelce solmuş ve içerdikleri suyun önemli bir kısmı buharlaşıp gitmiş olur.

Uzmanlara Danışma

Bir Estetikçiye Danışın, Eğer: Estetikçinizin size sağlayacağı yardım en iyi şartlarda hafifletici şeyler olacaktır. Dermatologunuz haricinde, sizin için en iyi kaynak görevini görecektir, etkin nemlendirici kremleri sedef hastalığı yamalarınızı yumuşak ve esnek tutacak, kuruluk, çatlama ve kanamayı en aza indirecektir.

Bir Dermatoloğa Danışın, Eğer: Eğer sedef hastalığınız, ev yapımı ilaçlar ve beslenme uygulamalarınıza rağmen, kötüleşiyorsa, dermatologunuza görünün. Hafif ila orta vakalar için katran ve kortizon kremleri, daha ağır vakalar için ağızdan alınan ilaçlar reçete edebilir. Bu ilaçların ciddi yan etkileri olduğunu unutmayın. Benim görüşüme göre, olası tehlikeli ilaçlara başlamadan önce, her zaman alternatif tedavi olanaklarını araştırmak en doğru iştir.