Mükemmel Göz Makyajı İçin Püf Noktaları

Mükemmel Göz Makyajı İçin Püf Noktaları

KURUMUŞ RİMEL

Rimelinizin kapağının kapalı olduğundan emin olduktan sonra bir bardak sıcak suyun içine koyun (rimelin yalnızca üçte birlik kısmını suya batırın) ve biriki dakika bekletin. Bu işlem rimelinizi yumuşatacak ve böylece sürdüğünüzde topaklanma yapmayacaktır.

KURU DUDAK KALEMLERİ

Dudak kaleminiz kuruduysa ve sürerken cildinizi tahriş ediyorsa, uygulamadan önce kalemin ucunu parmaklarınızın arasında biraz ovalayın. Vücut ısınızla yumuşayan kalem dudaklarınızın üzerinde rahatça kayacaktır.

Krem göz farımdan çok memnunum fakat göz kapaklarımda çizgi çizgi birikiyor. Ne yapabilirim?

Farınızın altına bir kat simli ve saydam pudra uygulayın. Pudra farınızın olduğu gibi kalmasını ve hatta gözlerinizin daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Fakat pudranın çok fazla pırıltılı ya da yanardöner olmadığından emin olun.

GÖZLERİNİZE BULAŞAN KALEM İZLERİ

Eğer cildiniz yağlıysa, göz kaleminin cildinize bulaşma ihtimali yüksektir. En zor akan likit göz kalemidir fakat onu da uygulamak oldukça güçtür. Göz kapağınızı hafif nemlendirdikten sonra yoğun kıvamlı bir likit kalem uygulayarak üzerinden ince bir kat pudra geçin. Böylelikle bulaşma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz. Kalem kullanmayı tercih ediyorsanız, küçük bir fırçayla kaleminize uygun bir farla üzerinden geçin.

GÖZALTINA AKAN RİMEL

Alt kirpiklere uygulanan rimel üstlere göre daha fazla bulaşır. Yani eğer bulaştırmaya yatkınsanız alt kirpiklerinizde rimel kullanmamayı tercih edin. Fakat kullanmanız gerekirse diye size küçük bir ipucu: Rimel fırçasını bir parça mendille silin ve sonra da fırçayı dik tutarak rimeli kirpik diplerinden uçlarına doğru sürün. Son olarak da ince ve kuru bir süngeri kirpik diplerine hafif dokunuşlarla bastırarak fazlalığı alın.

GÖZLER YAŞARINCA

İşyerindesiniz ve aniden gözünüze kaçan küçük bir toz, rimelinizin akmasına sebep oldu. Bir kulak çubuğuna biraz makyaj temizleyici veya tonik sürerek akan rimelinizi silebilirsiniz. Yanında kulak çubuğu bulundurmayanlar göz makyajı temizlemek için üretilmiş ıslak mendillerden yararlanabilirler.

YORGUN GÖZLER

Açık tonlarda uygulanmış bir göz kalemi yorgun gözlerin daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Yaygın olarak kullanılan yöntem, göz kapağının tam içine beyaz kalem uygulamaktır. Fakat bu işlem ifadenizi sertleştirebilir. Beyaz yerine şeftali ve pembe tonlarında bir kalem seçerseniz gözleriniz daha canlı ve doğal görünecektir. Fakat bu uygulama bazı gözleri gereğinden fazla pembe gösterebilir, dikkatli olun!

İÇİN Kalın ve tombul olan dudak kalemleri ince olanlara göre daha yumuşaktır ve cildinizi tahriş etmez.