Instagram’dan Ürün Satın Almanın Yolları

Instagram fotoğraf filtrelerini ünlü yapmış olabilir ama e-ticaret startup’ı Keep şık kadınların Instagram hesaplarındaki ürünleri kullanarak kendine iş alanı yaratan farklı bir filtre kullanıyor.

Instagram fotoğraf filtrelerini ünlü yapmış olabilir ama e-ticaret startup’ı Keep şık kadınların Instagram hesaplarındaki ürünleri kullanarak kendine iş alanı yaratan farklı bir filtre kullanıyor.

20’li ve 30’lu yaşlardaki kadınları hedef alarak kurulan Keep; Instagram’ın modayı takip eden 100’ü aşkın kadın kullanıcısını bir listede birleştirdi ve kullanıcılarına bu fotoğraflardaki ürünleri bulup almalarına yardımcı oluyor.

Çantalar, makyaj malzemeleri, mücevherat, ayakkabılar -hepsini Keep sayesinde bulabilmeniz mümkün- Instagram’dan alışveriş yapmak isteyen kullanıcıları için sitesinde bir sayfa ayırdılar. Keep’in listesine aldığı hesaplardan biri fotoğraf paylaştığında site bu fotoğrafı alıp kendi sayfasında paylaşıyor ve ürünün satın alınabileceği bir link yayınlıyor. Sonuç: Instagram mağazası.

Keep kurucu ortağı ve başkanı MaryAnn Bekkedahl Instagram’ın genç kadınların sabahlarını geçirdiği bir site olduğunu söylüyor ve Instagram’ın moda bloglarındaki popülaritesini gösteriyor. “Tüm genç, güzel ve modayı takip eden kadınların olduğu yer burası. Biz de bunun hakkında ne yapabiliriz diye kendimize sorduk sadece.”

Keep bir yandan da Pinterest gibi işliyor; internet beğendikleri bir ürüne rastlayan kullanıcılar bunu kendi profil sayfalarına kaydedip paylaşabiliyor. Diğer kullanıcılarda daha sonra bu ürünlerin nereden alınabileceğini görüyorlar. Kurucu ortak ve CEO Scott Kurnit’e göre Keep basit olarak e-ticaret için ürün içeren Pinterest gibi bir oluşum.

“Instagram’da görülenler” kısmı Keep’in sadece bir parçası. Instagram fotoğraflarını mağazalaştırmanın en zor kısmı ürünlerin nereden geldiğini bulabilmek bazı gönderiler hiçbir ipucu içermeyebiliyor.

Keep’in çalışanları burada devreye giriyor – büyük bir kısmı zaten aktif alışverişçi. Keep içindeki Instagram sayfasını idare eden belirli bir çalışan var fakat tüm ekip ürünlerin tanınmasında yardımcı oluyor. Eğer belirli ürünler tanımlanamazsa- örneğin bazı ürünler kendi ürünlerini diktirtiyorlar- Keep kullanıcılarını ürünün benzerlerine yönlendiriyor.

Keep Instagram fotoğraflarını yayınlamada “YouTube yaklaşımı”nı kullanıyorlar, yani fotoğrafları izin almadan yayınlıyorlar fakat şikayet aldıklarında siteden kaldırıyorlar. Fakat bu Keep için fazla sorun oluşturmuyor, hatta birçok kişi sitede gönderilerinin yayınlanması için Keep’e “yalvarıyor”.

Peki günün birinde Instagram uygulama için alışverişi etkin kılarsa ne yapacaksınız sorusuna Bekkedahl “Bu sitemizin sadece bir kısmı, tüm işimiz Instagram üzerine kurulu değil” diyerek cevap veriyor. Instagram’ın bu konuda bir yorumu bulunmuyor.

MaryAnn Bekkedahl