Paylaşımlı Ekran Kartı ve Paylaşımsız Ekran Kartı Arasındaki Farklar

Dizüstü bilgisayar modellerinde rastladığımız paylaşımlı ekran kartı modelleri ve paylaşımsız ekran kartı modelleri arasında nasıl bir fark bulunuyor ?

Paylaşımlı Ekran Kartı ve Paylaşımsız Ekran Kartı

Donanımsal bilgiye girmeden bir karşılaştırma yapacak olursak paylaşımsız ekran kartları paylaşımlı ekran kartlarından daha iyidir. Peki ama neden diyecek olursak hemen cevabına bakalım.

Paylaşımlı ekran kartları bilgisayarın anakartına bağlı olarak gelir ve RAM belleği oldukça düşüktür.Video izlediğimiz ve oyun oynadığımız durumlarda ekran kartına fazlasıyla ihtiyaç duyulur işte bu durumda paylaşımlı ekran kartının belleği yetersiz olduğu için bilgisayarın ana belleğinden borç alma durumundadır ana bellek belli bir oranda kan kaybettiği içinde performansını yarı yarıya düşürür buda doğrudan bilgisayarın hızını etkiler. Paylaşımlı ekran kartı bulunan bilgisayarlarda normal bir şekilde video izlenebilir ancak 1080p kalitede video izlemek gerçekten zordur.Oyun konusunda ise eski oyunlar gayet normal bir şekilde oynanabilir ancak piyasaya yeni çıkan üstün grafik özelliklerine sahip oyunları oynamayı bırakın açılmazlar bile.

Paylaşımsız ekran kartları ise bilgisayarın ana belleğinden herhangi bir destek almadan kendi belleğini kullanır.Bu şekilde herkes kendi işini görmüş olur ve sistemin kaliteli bir şekilde çalışmasına olanak sağlar.