Day of The Dead, Vejetaryen ve Aşık

Aman tanrım bu günleri de mi görecektim… Korku, gerilim türündeki filmlerin sonu nereye doğru ilerliyor? Yeni nesil artık alışılagelmiş zombilerin nasıl olduğunu öğrenemeyecek mi?

Aman tanrım bu günleri de mi görecektim… Korku, gerilim türündeki filmlerin sonu nereye doğru ilerliyor? Yeni nesil artık alışılagelmiş zombilerin nasıl olduğunu öğrenemeyecek mi? Nerede kaldı o kaplumbağadan hallice, düşünemeyen, ağır aksak yürüyen, harghhh garghhh diye bağıran zombiler?!

Bir zombi nasıl ama nasıl vejetaryen olabilir? Nasıl ama nasıl ki zombi olduktan sonra geçmiş yaşamına ait anılarını canlı tutup aşık olduğu kadını yememekte direnebilir? Nasıl olur da aşık olduğu kadını çevresindeki diğer zombilere yem olmaktan kurtarabilir?

Sizin aklınız hayaliniz böyle bir zombi imajı çizebiliyor mu? Tamam zombi diye bir şey yok. Ve yine tamam zombiler sadece sinema sektörünün ortaya çıkardığı basit bir korku unsuru… Ama kalıplaşmış bir şekli bu kadar esnetmek ne kadar doğru? Alışıla gelmişin dışına bu kadar rahat nasıl çıkılabiliyor. Kafam almıyor.

Bu film hem büyük bir cesaret örneği hem de tam bir fiyasko. Zombiseverlerin asla sevmeyeceği türden kısır bir senaryoya sahip olan filmimizde et yememeye karşı direnen bir zombimiz bile mevcut. Et yemiyor çünkü ölmeden önce vejetaryendi. Tanrım bu nasıl bir zombi karakteridir ki insanın tüylerini diken diken etmek yerine kahkahalara boğuyor. O da yetmez gibi verilen emirlere boynum kıldan ince diyerekten uyuyor…

Eski zombi filmleri özledim sanırım…

Ben en iyisi mi The Walking Dead’in yeni sezonunu beklerken bir daha asla zombi filmi izlemeyeyim.