4 İlde 800 Milyon TL'lik Hayali İhracat Operasyonu! 39 Kişi Gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 4 ilde 'Hayali İhracat' operasyonu düzenledi. Devleti 110 milyon lira zarara uğratan 39 kişi gözaltında.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da 'Hayali İhracat' operasyonu düzenledi. Yapılan operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, ifadesi alınmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

5 AYRI İHBAR

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan 5 ayrı ihbarda, "organize bir suç örgütünün kurdukları şirketler üzerinden hayali ihracat yaparak devleti milyonlarca TL zarara uğrattıklarını" bildirildi.

800 MİLYON TL'LİK HAYALİ İHRACAT

Bunun üzerine çalışma başlatan mali polis, Arif Y., Ömer U., Necmi K. Ve Serhat Ö. liderliğindeki hayali ihracat çetesinin kurdukları 37 ayrı firma adına iç piyasadan topladıkları kargo malları, kendi tekstil ve deri firması üzerinden imal ederek ihraç ediyormuş gibi sahte belge düzenleyerek 800 milyon TL hayali ihracat yaptıkları belirlendi.

DEVLETİ 110 MİLYON TL ZARARA UĞRATMIŞLAR!

Yapılan çalışmalarda hayali ihracat çetesinin yaptıkları bu işlemler sonucundan devleti 110 milyon TL zarara uğrattıkları tespit edildi.

KAMU GÖREVLİLERİ DAHİL 58 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hayali ihracat çetesi üyesi 4'ü kadın 6 kamu görevlisi 58 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verdi. İzmir'de 2 ve İstanbul'da 10 olmak üzere 12 firmada da arama kararı verildi.

Mali polis, sabahın erken saatlerinde İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya'da eş zamanlı operasyon başlattı. Gözaltına alınan 39 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

PARALARI İNŞAAT, TURİZM VE OTO KİRALAMAYA HARCAMIŞLAR

Gümrük ve Vergi müfettişlerince yapılan incelemelerde çete liderlerinin haksız olarak elde ettikleri paraları, inşaat, turizm ve oto kirala şirketlerine aktardıkları belirlendi.

Yürütülen soruşturmada, 3'ü gümrük 3'ü de maliye çalışanı 6 kamu görevlisinin çeteden ve bazı işadamlarından aldıkları rüşvet paralarıyla taksi ve gayrimenkuller aldıkları belirlendi.