Pileli Yufka Tatlısı Tarifi

Pileli Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

1 paket baklava yufkası

İstediğiniz miktarda ceviz

Şerbeti için:

4 bardak şeker,

4 bardak su

2-4 damla limon suyu

Üzerine dökülecek sos:

1.5 su bardağı süt

3 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ(erimiş tereyağı da olabilir)

1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

Yufkaları tek olarak tezgaha serip üzerine ceviz serpip büzerek olabildiğince sıkışık şekilde tepsiye diziyoruz.Toplamda 20 adet civarı yufka kullanılıyor. 175c sıcak fırına koyuyoruz.10 dk pişiriyoruz. 10 dk sonra sıcak halde iken üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tatlı sıcak şerbet ılık olacak şekilde şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.