State of Grace - Gangsterlerin Arasında

State of Grace, 1990 yılında muazzam bir oyuncu kadrosuyla beyaz ekrana gelmiş olan bir mafya filmidir. Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John Turturro ve John C. ...

State of Grace ( Gangsterlerin Arasında ), 1990 yılında muazzam bir oyuncu kadrosuyla beyaz ekrana gelmiş olan bir mafya filmidir. Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John Turturro ve John C. Reilly’nin yer aldığı bu filmin en büyük şansızlığı, başka bir mafya filmi olan Goodfellas ile aynı yıl izleyicileri sunulmuş olmasıdır.

Filmde Terry Noonan (Sean Penn) on yıl aradan sonra büyüdüğü mahalleye, Hells Kitchen’a geri döner ve kısa zamanda çocukluk arkadaşı Jackie Flannery (Gary Oldman) ile yeniden bir araya gelir. Jackie, abisi Frankie’nin (Ed Harris) başında olduğu İrlanda mafyası için çalışmaktadır ve Terry de onlara katılır.

Haraç kesme, tehdit, kaçakçılık gibi işlerle uğraşan İrlanda mafyası İtalyan mafyasının gölgesinde kalmaktadır ve kısa sürede işler kızışmaya başlar. Terry ise arkadaşlarına olan sorumluluklar ile başkalarına karşı olan sorumlulukları arasında sıkışır kalır.

Oyuncu kadrosunun kalitesine nazaran yönetmen koltuğunda, ağırlıklı olarak televizyon dizileri çeken Phil Joanou oturmuş. Pek tanınmamış olmasına rağmen State of Grace filminde başarılı bir iş çıkarmıştır.

Filmde konu alınan arkadaşlık, aşk ve şiddet çok derin işlenmiş ve bu yapılırken de son derece gerçekçi olunmuş. Gary Oldman’ın sürekli sarhoş Jackie rolü olağanüstü. Ed Harris acımasız patron olarak hafızalara kazınıyor ve Sean Penn, o zamanki genç yaşına rağmen, ne kadar muhteşem bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor.

Bol içkinin tüketildiği (ne de olsa İrlandalılar), bol kavganın olduğu bu film her ne kadar Goodfellas’ın gölgesinde kaldıysa, yine de o yılların en iyi mafya filmlerinden bir tanesidir.