Yaşlanmayı Önleyen Yiyecekler

Yaşlanmak her ne kadar korkulu bir kabus haline dönüşse de maalesef kaçınılmaz bir son olarak hayatımızın içerisinde yer almakta. Ancak cilt bakımının ...

Yaşlanmak her ne kadar korkulu bir kabus haline dönüşse de maalesef kaçınılmaz bir son olarak hayatımızın içerisinde yer almakta. Ancak cilt bakımının yanı sıra beslenmemize de dikkat ederek diğer bir ifadeyle anti-aging beslenme usulü ile hızlı yaşlanma sürecinin ve ciltte oluşabilecek erken kırışmaların önüne geçebiliriz.

Gelin hep birlikte Yaşlanmayı Önleyen Yiyecekler  ve hangi yiyeceklerin yaşlanmayı geciktirici etkisi olduğuna göz atalım.

DOMATES:

Antioksidan açısından oldukça zengin olan domates, yaşlanmayı geciktirici likopen barındırır. Kansere karşı da oldukça etkilidir.

SALATALIK:

Kabuğunda silika ismi verilen bir madde bulunur ve bu madde ciltte meydana gelebilecek kırışıklıkları azaltır.

MARUL:

A vitamininin cildi canlandırıcı etkisi bilinmektedir. Marulda da bol miktarda A vitamini mevcuttur. Aynı zamanda marul tüketerek hücrelerinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

PATLICAN:

Patlıcanda yer alan nasunin maddesi, yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir. Bu madde bu patlıcana rengini veren bir maddir ve aynı zamanda kanserli hücrelerin yayılıp güçlenmesinin önünde kalkan vazifesi görür. Nasunin aynı zamanda Alzheimer hastalığına karşı da oldukça etkilidir. Bu nedenle sofralarınızda bol bol patlıcana yer vermelisiniz.

KAPYA (KIRMIZI) BİBER:

Kaypa biber içerisinde bol miktarda C Vitamini barındırır. C vitamini ise kırışıklıklar için oldukça etkili. Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde de oldukça etkili olan kırmızı biber aynı zaman da vücutta meydana gelebilecek bakteri ve mikrop üretiminin de önüne geçer.

BRÜKSEL LAHANASI:

Lahanayı belki çok tüketiyoruz ancak Brüksel lahanasını ikinci plana atıyoruz. Oysa Brüksel lahanası da yaşlanmaya karşı oldukaç etkili bir sebze. Hücre yenileyici özelliği bulunmakta ve kanser hastalıklarına karşı kalkan görevi üstelenmekte.

KAN PORTAKALI:

Bol C vitamini içeriyor, kırışıklık önleyici. Doğal bir antioksidan ve vücudu zararlı UV ışınlarına karşı korumakta.

YABAN MERSİNİ:

Barındırdığı antioksidan dudak uçuklatan cinsten. Hal böyle olunca bol miktarda yaban mersini tüketerek yaşlanmaya ve kırışıklıklara karşı meydan savaşı açmış oluyorsunuz.

REYHAN:

Yeşili bol tüketen bir toplum olsak da reyhan çoğu kişi tarafından tüketilen bir bitki değil. Reyhan da antioksidan açısından oldukça zengin bir bitki. Aynı zaman da rahim ağzı kanserine karşı koruyucu etkisi söz konusu olduğu için kadınların vazgeçilmezleri arasında yerini almalı.