Balık Köftesi için Gerekli Malzemeler
500 gram somun yada alabalık
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 dilim bayat ekmek içi
1 tutam karabiber
1 adet limon suyu
1 tutam kırmızı toz biber
5 dal maydanoz
2 dal dereotu
tuz
Balık Köftesi Nasıl Yapılır
Tencereye balığı, 1 adet doğranmış soğanı, limon suyunu, maydanozu, karabiber ve tuzu ekleyin. Üzerine çok az su ilave edip haşlayın.
Haşlanan balığın suyunu süzün, derisi ve kılçıklarını ayıklayıp etini didin.
Balık etini yoğuracağınız kaba alın, içine ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek içini, küçük doğranmış soğanı, kırmızı toz biberi, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozla dereotunu, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın.
Kızardıktan sonra kağıt havlu serilmiş tabağa alın fazla yağını çektirin.
İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…