1. Hababam Sınıfı - Rıfat Ilgaz
Özel Çamlıca Lisesi'ne yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Mahmut Hoca - nam-ı diğer Kel Mahmut- kopya çeken, okuldan kaçıp maçlara giden, hocalarla sürekli kafa bulan öğrencilerle dolu okulun 6 Edebiyat B sınıfını (nam-ı diğer Hababam Sınıfı)
2. Zübük - Aziz Nesin
Aziz Nesin'in aynı adlı kitabından beyaz perdeye aktarılan Zübük nam-ı değer Zübükzade kirli siyasetin komik yüzünü anlatıyor bizlere...
3. Karılar Koğuşu - Kemal Tahir
Usta yazar Kemal Tahir'in Malatya Cezaevi'nde kaldığı 3 aylık dönemdeki anılarını anlatan ünlü yapıt aynı zamanda hikayedeki diğer karakterlerin dramına da odaklanıyor...
4. Ağır Roman - Metin Kaçan
70'li yıllarda, İstanbul'da, yoğun olarak Romanların yaşadığı Kolera Sokağı'nda geçer...
5. Küçük Hanımefendi - Muazzez Tahsin Berkand
Muazzez Tahsin Berkand’ın filme alınan "Küçük Hanımefendi" romanı, bir mantık evliliğinin nasıl tutkulu bir aşka dönüşebileceğini göstermesi bakımından güzel bir örnektir.
6. Samanyolu - Kerime Nadir
Eserde, iki kuzenin engellerle dolu aşk öyküsünü anlatılır...
7. 72. Koğuş - Orhan Kemal
Türk Edebiyatı'nın başucu eserlerinden biri olan; Orhan Kemal’in 72. Koğuş'u, 2. Dünya Savaşı rüzgarını arkasına alan Türkiye'nin karanlık bir döneminde bir hapishane koğuşunda yaşananları anlatıyor.
8. Benim Sinemalarım - Gülsün Karamustafa
1960'lı yıllarda İstanbul'un ücra mahallelerinden birinde zor aile koşulları içinde yaşayıp bir çıkış yolu arayan, ne var ki yazgısına karşı çıkamayan bir genç kızın öyküsüdür.
9. Sözde Kızlar- Peyami Safa
Sözde Kızlar, Peyami Safa tarafından kaleme alınan, 1923 yılında basılan roman. Yazar romanında Yunanların Anadolu'yu işgali sırasında izini kaybettiği babasını bulmak için İstanbul'a gelen Mebrure'nin hayatını anlatır
10. Vurun Kahpeye - Halide Edip Adıvar
Millî Mücadele döneminde geçen roman ilk kez 1923 yılında basıldı. Romanda, idealist İstanbullu öğretmen Aliye’nin Anadolu’da bir kasabaya gidişi ve bölgede Milli Mücadele düşüncesine destek faaliyetleri aktarılır.
11. Kıskanmak - Nahit Sırrı Örik
Kıskanmak, Örik'in ilk kez 1946 senesinde basılan ilk eseri. Eser de baş karakter olan Seniha'nın duyduğu kıskançlık ve kendisini çirkin olarak algılaması konu ediliyor.
12. Gölgesizler - Hasan Ali Toptaş
İstanbul'da çalışan bir berber, "hem burada, hem de çok uzaklarda" olmak ister. Ve bir gün aniden "Ruhum daralıyor" diyerek alır başını ve çok uzaklara gider.
13. Kadının Adı Yok - Duygu Asena
Kadının Adı Yok. Duygu Asena'nın yazdığı, 1987 yılında büyük bir ilgiyle karşılanan kitap, mahkeme kararıyla 1988'de yasaklanmış; sonrasında ise yasak kaldırılarak Atıf Yılmaz tarafından filme çekilmiştir.
Kadınların sorunlarına eğilen ve kadın-erkek eşitsizliği gibi konulara değinen eser, Duygu Asena'yı büyük bir üne kavuşturmuştur.
14. Asılacak Kadın - Pınar Kür
Danıştay kararıyla gösterim izni alan film, çocuk yaştaki genç karısını gençlere peşkeş çekip onları izleyen sapık eğilimli bir kocayı anlatır.
15. Sarı Mercedes - Adalet Ağaoğlu
Almanya'da azimle çalışıp Mercedesini alan Bayram'ın Almanya'dan Türkiye'ye gelirken yaşadıklarının anlatıldığı film... Fikrimin İnce Gülü eserinden beyaz perdeye uyarlanmıştır
16. Anayurt Oteli - Yusuf Atılgan
Yusuf Atılgan'ın psikolojik romanı olan Anayurt Oteli'nde, Zebercet denen birinin hayatı anlatılır. Zebercet, Anayurt Oteli denen bir yerin sorumlusudur. Burası, geçmişte bir yangın geçirmiş, köydeki tüm yerler yanarken orası kurtulmuştur.