Aşk Acısını Atlatabilmenin 10 Yolu

Aşk Acısını Atlatabilmenin 10 Yolu

1. Ayrılığı kabullen

Eğer ilişkiyi düzeltmenin bir yolu varsa hiç durma ve dene. Ama eğer artık yapılabilecek hiçbir şey yoksa ayrılığı artık kabullenmen gerekiyor. Kabullenmedikçe acıyı uzatacaksın. Bir gün geri dönecek umuduyla aylarını boşa geçirme. Kabullen ve yoluna devam et.

2. Kendin gibileri bul

Elbette arkadaşların arasında ayrılık acısını yaşamış bir sürü kişi vardır. Çekinme ve onlarla konuş. Onların bu acıyla başetmek için neler yaptığını öğren. Acı çekmiş insanlar diğer insanlara yardım etmeye zaten gönüllüdürler. Ve emin ol onların tecrübeleri ve acıyla başetmek için yaptıkları sana yol gösterici olacak.

3. Yazmayı dene

Yazmak kadar insanı rahatlatan başka bir şey bulmak cidden güç. İçinde biriken ne varsa kus sayfalara. İster bir deftere yaz, ister bir blog açıp oraya istersen de forum ya da sözlüklere. Yeter ki yaz. Ne hissediyorsan onu yaz. Başkaları ne der diye düşünme, iyi yazmaya çalışma. Sadece yaz.

4. Melankoliden kurtul

Melankoli ve acı farklı şeyler. Eğer onlarca güzel şeye rağmen üzerinde hala o ayrılığın acısı asılıysa ve bundan zevk alıyorsan maalesef melankoliden mustaripsin. Acı çekmek bazen güzeldir, kemiklerine kadar yaşadığını hissedersin ama eğer yaşadığını kanıtlayan tek şey bir ayrılığın acısı olmuşsa silkinip kendine gelmen gerekiyor.

5. Zevk alabileceğin bir hobi bul

Kendini eve kapatma. Dışarıda yapacak bir şeyler bul. Erkeksen mesela paint-ball ya da go-kart turnuvalarına katıl. Kadınsan kendine bir moda blogu aç. İlla ki sevdiğin bir şeyler vardır. Gitar çalmayı öğren mesela. Müzik en güzel tedavi yöntemidir hem.

6. Hatalarını düşün

Otur ve neden ayrıldığını düşün. Hatalarını düşün. Bir yerden sonra fark edeceksin ki kendini artık daha olgun ve bilgili hissedeceksin. Nerelerde hata yaptığını bilmek seni sonrası için eğitmiş olacak. Hiç mi hata yapmadığını düşünüyorsun? Emin ol yaptın. Unutma, herkes hata yapar. Önemli olan hatalarla kendini eğitebilmek.

7. Hayatın devam ettiğinin farkına var

Pencereyi aç ve dışarıya bak. Hayat devam ediyor. 10 sene önceki bir acını düşün mesela. Şimdi gülerek anlatıyorsun o acıyı. Çünkü hayat devam ediyor. Çünkü hayat her gün yeni sürprizlere gebe. Yaşıyor olduğunu fark et ve hayatına devam et!

8. Otur ve acını yaşa

Melankoliye girmeden otur ve acını yaşa. Ağla, kız, bağır, iç. Ne yapıyorsan yap ve içindeki irini boşalt. Boşaltmadıkça sana zarar vermeye devam edecek. Yasını tut ve sonra onu serbest bırak. Hayat devam ediyor demiş miydik?

9. Artık birini bul

Çivi çiviyi söker. Başka bir ilişki çoğu zaman acıları alır insandan. Evet, biriyle beraber ol ama bencillik yapıp kendini düşünme. Sen de ona acı çektirme. Unutma, sen de bir gün başkasının çivisi olabilirsin.

10. Zamana güven

Henüz daha iyi bir ilaç üretilmedi. Klişe ama öyle. Gün gelecek ve üzerinizde hiçbir acının kalmadığını fark edeceksin. Ve emin olun böyle bir tecrübe yaşadığın için mutlu bile olacaksın. Zamana bırak ve gör..