Akşamdan Kalma Kafayı İyi Gelecek 9 Besin

Akşamdan Kalma Kafayı İyi Gelecek 9 Besin

1. Zencefil

Zencefil ülkemizde sık kullanılmasa da akşamdan kalma mide için tam manasıyla bir ilk yardım çantasıdır. Zencefili buzlu ya da sıcak çay olarak içebilir ve içerdiği yüksek antioksidan sayesinde vücudunuzu temizleyebilirsiniz. Yalnız eğer taze zencefil kullanacaksınız bunu boş mideyle buluşturmak çok iyi bir fikir olmayabilir. Ya öncesinde bişeyler yemeli ya da zencefili başka bir destekle karıştırmalısınız.

2. Bal

Arı kardeşlerimizin özenle hazırladığı bir diğer mucize antioksidan da baldır. Alkol tüketimiyle ünlü Polonya’da insanlar akşamdan kalma kafasını turşu suyu(kornişon) ve bal karışımından yaptıkları tuhaf bir iksirle aşıyorlar. Turşu suyunun içindeki sirke, su ve sodyum alkolün vücutta bıraktığı kötü etkileri silip süpürüyor. Bal ise doğal şeker takviyesiyle yardıma koşuyor. Tabii ki doğal bal bulmak durumundasınız.

3. Hint inciri

Onu kaktüslerin üzerinde garip şekliyle mutlaka görmüşsünüzdür. Ülkemizde güney bölgelerde ve Ege’de yabanıl olarak yetişen bu fantastik meyveye diken inciri de deniyor.

En güzel yanı tamamen organik olması. Her mevsim ve her bölgede bulmanız biraz zor gibi. Yaz tatillerinde edinebildiğiniz kadar edininiz. Bir çok diet destek ilacının içeriğinde de bulunan bu meyve bulantınızı geçirecek. Garip görünüşlü hint inciri aynı zamanda ağız kuruluğuna ve iştahsızlığınıza da birebir.

4. Yumurta

Yumurtanın içindeki bir amino asit olan sistein vücuttaki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Sistein aynı zamanda alkolün mide bulantısı ve baş ağrısı gibi etkilerine sebebi Asetaldehit adlı toksinin de en büyük düşmanı. Yani baş ağrısı ve mide bulantısından kurtulmak için yumurta şart.

Cihaaan! Kalk kanka menemen patlatmaya gidiyoruz!

5. O kanverengi gibi olan asitli içecek

Bilimsel bir gerçek var mı yok mu tam bilinmese de genel bir kanıya göre bu içeceğin gazlı ve şekerli yapısının akşamdan kalma mideye iyi geldiğine inanılıyor.

6. Yağlı gıdalar

Alkol sonrası Taksim dönercilerinin önünün ya da işkembecilerin full çekmesinin bi sebebi var. Alkolle birlikte hızla acıkan mideniz “besle beni” diye bağırırken aynı zamanda size bir şeyler anlatmaya da çalışıyor. Yağlı gıdalar her ne kadar sağlıklı olmasalar da alkolün emilimini yavaşlatıyorlar, bu da akşamdan kalma kafasını daha az yaşamanıza sebep oluyor. Akşam yemeyerek kendinizi tutmuş olabilirsiniz, iyi de yaptınız. O halde sabah sağlam bi dilli kaşarlıyı hakkettiniz.

7. Muz + sporcu içeceği

Alkol sonrası yaşanan dayanılmaz dehidrasyon için su içmek tabii ki çok önemli; ancak ihtiyacınız olan elektrolitleri sadece suyla karşılayamazsınız. Bu yüzden daha çok spor yaparken kullanılan o meşhur destek içeceğinden yardım alabilirsiniz. Reklama girmeden bu kadar tarif edebildik:) Yanında yiyeceğiniz bir adet muz da alkolle eksilen B6 ve B12 vitaminleri için takviye niteliğinde olacak.

8. Bloody Mary

Çivi çiviyi söker metodu işte budur. Özellikle batıda alkollü bi gecenin sabahında en çok uygulanan yöntem kaliteli bir Bloody Mary çakmaktır. Bu kokteylin içindeki domates suyunun iyileştirici gücü, bir şekilde alkollü bünyeye ilaç gibi gelmekte. İyi Bloody Mary yapan arkadaşınız varsa, onu koruyun kollayın, cidden mühim o kişi mühim bir kişi. Bulabilirseniz bardağın kenarına bir de kereviz sapı daldırmayı ihmal etmeyin.

9. Vietnam çorbası Pho

Pho ne ola ki şapşikler, nerden bulcaz memlekette Pho çorbası dediğinizi duyar gibiyiz. Haklısınız. Ama et suyuyla yapılan bu çorbaya alternatif onlarca çorbamız var. Olmadı şehriyeli tavuk suyu çorbamız var, o da olmadı adamı zınk diye ayağa kaldıran mercimeğimiz var. Hatta şöyle naneli pirinçli sıkı bi yoğurt çorbası, hasta mideye verilecek hayat iksiri gibidir.