Salatalığın Faydaları

Salatalarınıza ve kahvaltılarınıza eşlik eden salatalığın faydaları saymakla bitmiyor. İnsan vücuduna olan faydaları dışında birçok alanda da kullanılabiliyor.

1. Yorgunluğunuzu Alıyor

Gün içinde fazlasıyla yoruldunuz mu? O zaman hemen bir salatalık yiyin. İyi bir B vitamini ve Karbonhidrat kaynağı olan salatalık, yorgunluğunuzu kısa sürede alacaktır.

2. Artık Aynanız Buğulanmayacak

Duştan sonra buğulanan banyo aynanıza bir dilim salatalık sürün. İçerdiği maddeler nedeniyle buğuyu alıp mükemmel bir koku bırakacaktır.

3. Böceklerden Kurtulun

Bahçenizdeki veya saksılarınızdaki böceklerden sıkıldınız mı? O zaman alüminyum folyonun üstüne salatalık dilimlerini koyup toprağınızın üstüne yerleştirin. Salatalığın alüminyumla etkileşime girmesiyle insanların alamadığı bir koku salgılanır ve böcekler bahçenizden hızla uzaklaşır.

4. Sağlığınıza Olan Faydaları

Kanı temizler. İyi bir idrar sökücüdür. Kabızlığı giderir. Kilo vermenizde yardımcı olur. Erken uyanmanıza yardımcı olur.

5. Ayakkabı Boyası Olarak Kullanın

İçerdiği maddeler ve kimyasallar sayesinde ayakkabınızı parlatır. Deriyi su geçirmez hale getirir.

6. Ağız Kokunuzu Alıyor

Yemekte soğan veya sarımsak mı yediniz? O zaman hemen bir salatalık dilimi alın dilinizle damağınız arasına yerleştirin ve 30 saniye tutun. Fitokimyasallar sayesinde ağzınızdaki bakterileri öldürür ve kötü kokuyu giderir.