Tüp Bebek Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Son yıllarda ülkemizde oldukça gelişmiş olan tüp bebek yöntemi hakkında bir çok evli çiftin tüp bebek nedir ve tüp bebek nasıl yapılır

Son yıllarda ülkemizde oldukça gelişmiş olan tüp bebek yöntemi hakkında bir çok evli çiftin tüp bebek nedir ve tüp bebek nasıl yapılır gibi sorularına cevap bulabilmeleri için böyle bir makaleye sitemizde yer vermek istedik.

Tüp bebek erkeğe ve kadına ait üreme hücresinin vücud dışı yollarla dölleme işlemine denir.Erkek ve kadın hücreleri uygun bir ortamda yani oda sıcaklıgındaki bir ortamda 48 saat bekletilir bu sürede yumurtaların ortalama yarısı döllenmiştir. Bir sonraki aşama bu döllenmiş yumurtaların ana rahmine yerleştirilmesidir bu bu döllenmiş yumurtaya cenin denir.

Embriyo transferi  rahim ağzından daha ince bir katater ile yerleştirilir.Emnriyo transferi sonucunda kadınların ortalama olarak %50′si hamile kalır. Bu %50′nin bir kısmı düşük  ile sonlanabilir. Tüp bebek tedavisine giren çiflerin  deneme başına %40 gibi bir ihtimalle çocukları olur. Bu  oran bazen %70-80′lere kadar çıkabilir.

Tüp bebek normal yani doğal yollarla hamile kalamayan kadınlar için uygulanan bir tedavi yöntemidir.Kasın ve erkek üreme hücrelerinin gerekli labaratuvar ortamında birleştirilmesi ve ana rahmine yerleştirilmesine dayanır. Tüp bebek tedavisi geçtiğimiz yıllarda cerrahi ve enfeksiyon sonucunda tüplerine zarar gelen kadınlarda uygulanan bir yöntem iken şimdilerde  ise erkekte veya kadında sebebi bilinmeyen kısırlıklarda dahi tüp bebek tedavisi uygulanarak olumlu sonuçlara ulaşılmıştır.

Günümüzde yeni uygulanmaya başlayan mikroenjeksiyon yöntemi ile sperm sayısı  çok düşük olan veya menisinde hiç sperm bulunmamasına rağmen erkeğin testislerinde bulunan sperm ile tedavi yapılarak başarılı sonuçlara ulaşılmıştır. Bu yüzden evli çiftlere önerimiz tüp bebek tedavisinden kesinlikle kaçınmayın, özellikle son yıllarda ülkemiz tüp bebek tedavisinde oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir.