Dilber Dudağı Böyle Yapılır
Derin yoğurma kabına yumurta sarılarını alıp hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyip karıştırın. Unu az az ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde 10 beze hazırlayıp yuvarlayın ve üzerini nemli bezle kapatın. Fırını 190 derecede ısıtın. Her bir bezeyi nişasta ile tabak büyüklüğünde açın.
Hepsini üst üste dizip hepsini birlikte tepsi büyüklüğünde açın ve su bardağı ağzı ile daireler kesin. Ortalarına 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı ekleyin. Yarım daire şeklinde katlayıp kenarlarına hafifçe bastırın. Hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Tereyağını köpürene kadar kaynatın ve kaşık ile hazırladığımız tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbetimizi soğumaya bırakın. Fırından aldığımız tatlılar ılınınca yine ılık şerbeti gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı olarak bekletin. Servis yapın. Dilber dudağı tatlımız artık hazır, şimdiden afiyet olsun.
Dilber Dudağı Hamuru için:
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt ve süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un
Üzeri için: 350 gram tereyağ
Hamur için: 250 gram buğday nişastası
Dilber Dudağı Harcı için:
250 gram ufalanmış Antep fıstığı
Dilber Dudağı Şerbeti için:
1 kg toz şeker
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu