Hamilelik Öncesi Hangi Besinleri Tüketmek Gerekmektedir

Hamile kalmak istiyorsunuz ve sağlıklı şekilde gebelik dönemini geçirebilmek için düzenli şekilde beslenmek istiyorsunuz. Dengeli ve yeterli şekilde beslenerek rahat bir hamilelik geçireceğinizi unutmamalısınız.

Hamile kalmak istiyorsunuz ve sağlıklı şekilde gebelik dönemini geçirebilmek için düzenli şekilde beslenmek istiyorsunuz. Dengeli ve yeterli şekilde beslenerek rahat bir hamilelik geçireceğinizi unutmamalısınız. Hamilelik öncesi tüketilmesi gereken besinler, süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, mevsiminde meyveler gibi pek çok faydalı besin yer almaktadır.

Gebe olduğunuzu öğrendiğinizde süreç o kadar hızlı gelişir ki, siz daha hiç bir şeyin farkına varmadan bebeğiniz 2 haftalık olur. Bu nedenle hamile kalma fikrini edindiğiniz andan itibaren, hamileliğin gerekliliklerini göz önünde bulundurarak beslenmelisiniz.

Hamilelik Öncesi Folik Asit Alınmalıdır

Özellikle folat bileşeni hamilelik döneminde çok önemlidir. Folat sayesinde bebeğinizin omuriliğini oluşturan tüpün gelişmesi sağlanır. özellikle folat açısından zengin olan besinler kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerdir.

Gebelikte Demir Eksikliğini Önlemek İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Kadınlar hamile kalmadan önce demire ihtiyaç duyarlar, ancak hamilelikle birlikte vücudun bu ihtiyacı neredeyse iki katına kadar çıkmaktadır. Bu dönemde demir takviyesi için çeşitli ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca demir eksikliğini çeşitli besinlerden de elde edebilirsiniz. Özellikle C vitamini açısından zengin olan tüm besinler vücudun demir eksikliğini tamamlayıcı özellikler göstermektedir. Vücutta demir eksikliğinin belirtileri yorgunluk, halsizlik ve anemi yani kansızlık şeklindedir.

Sağlıklı Bir Hamilelikte Kaç Kilo Alınmalıdır?

Hamilelik döneminde çeşitli diyetleri uygulamak çok yanlıştır. Bu dönem sağlıklı şekilde kilo almanız gereken bir dönemdir ve bebeğinizin sağlıklı gelişimi için bu çok önemlidir. Ancak hamileliği bahane ederek gereğinden çok daha fazla beslenmek de zararlıdır. Kısıtlayıcı beslenme programları ise düşük doğm kilosuna sahip bebekleri dünyaya getirmenize neden olacaktır.

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için doktorunuzun önereceği besinleri düzenli şekilde tüketmelisiniz. Genellikle sağlıklı gebeliklerde 10 – 12 kilo alınabilmektedir.

Hamilelikte Nasıl Beslenilmelidir?

Bebeğinizin sağlıklı gelişimini bozmadan kilo kaybı yaşamak istiyorsanız, şu önerilere dikkat etmelisiniz.

* Yağda kızartılmış besinler yerine fırında pişirilmiş besinleri tüketebilirsiniz.

* Tam yağlı süt ve süt ürünleri tüketmek yerine, yarım yağlı veya az yağlı ürünler tercih edilmelidir.

* Hamur işi veya şerbetli hamurlu tatlılar yerine, sütlü tatlıları tüketmelisiniz.