Fransız Diyeti
Yazın gelmesiyle beraber tshrtlerin elbiselerin shortların açığa çıkması tatilde giyilecek bikini ve mayoların içine nasıl sıgacagız korkusu hat safhaya ulaşmış durumda. Peki bütün bunlarla nasıl baş edeceğiz? En iyi şekilde yapılan diyet hangisidir? Şimdi sıkı durun çok etkili bir fransız diyeti ile bütün yağ problemlerinize son vereceğiz. İki haftalık periyotta yaklaşık 5-10 kilo arası bir yağ yakımı hedefleniyor.
Dikkat edilmesi gereken noktalardan biriside etkili fransız diyeti senede kaç defa yapılır? Uzmanlar bu diyetin yılda iki defadan fazla yapılmasını önermiyor. Fransız diyeti temelde et ve kahve kombinasyonundan oluşur sabahları bir fincan sade kahve öglen iki yumurta akşam haşlanmış et şeklinde giden yapısı hem metabolizma hızlandırıcı hem yağ yaktırıcıdır.
Etkili diyet konusunda en iddalılarından birisi olan bu diyet protein agırlık yapısı ile sizlere daha kolay yağ yakma imkanı tanıyor. Yağlarınızı çabucak yakarken etkili ve fit bir görünüme sahip olacaksınız. Kilo vermek asla bir hayal değil siz yeterki isteyin.
İşte Fransız diyetinde en sık başvurulanlar:
Bulgur: Bulgur işlenmemiş buğdayın Türkçe ismidir. Bulgur yapmak için buğday pişirilir, kurutulur ve parçalanır. Yemeğini yapmak için bulgur miktarına denk miktarda su ile pişirilir ve suyu çekmesi sağlanır. Pirinç veya patates yerine yiyebilirsiniz. Üzerine yağda çevrilmiş sebze veya sos koyabilirsiniz. Ayrıca dolmalık biberlere, domateslere bulgur doldurarak dolma yemeği hazırlayabilirsiniz veya güveçlerde kabın zeminine ekmek yerine bulgur koyabilir siniz. Domates, taze maydanoz ve sirke sosu ile karıştırarak Tabbouleh salatası hazırlayabilirsiniz.
Kuskus: Bu Kuzey Afrika hamur işi, makama yapımında da kullanılan iri sert taneli irmikten hazırlanır. Ancak kuskusun formu tanelidir çünkü pirinçten de daha ufak parçalara bölünerek hazırlanır. Tunus’ta bazen yeşil buğday kullanılarak hazırlanır. Bu Doğu Akdeniz ürünü, üzerini kapatacak miktarda su ile, suyu çekmesi sağlanarak pişirilir.
Kuskus, Tunus, Fas ve Cezayir’in milli yemeğidir. Sicilya’nın da geleneksel yemekleri arasındadır. Izgara et yanında, güveç içinde, sebzelerle ve nohut ile beraber servis edebilirsiniz. Balık, fındık veya kum meyveler ile karıştırabilirsiniz. Pilav olarak servis edebilir veya üzerine bal, tarçın ve biraz süt koyup sıcak olarak yiyebilirsiniz. Daha baharatlı hale getirmek için kırmızı pul biber serpebilirsiniz. Kuskus, hem bulunması çok kolay hem de çok farklı yemekler hazırlayabileceğiniz bir malzemedir.