Fajita Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
500 Gr. Dana Biftek
2 Adet Renkli Dolmalık Biber (Sarı
Yeşil)
1 İki Adet Etli Kırmızıbiber
2 Adet Orta Boy Soğan
Maydanoz
Taze Soğan
Sıvıyağ
3 Diş Sarımsak (Ya Da Sarımsak Tozu)
Kırmızı Pul Biber
Kekik
Tortilla Ya Da Lavaş Ekmeği
Fajita Nasıl Hazırlanır?
Aldığınız dana biftekleri kasapta incelttirin.
İncelttirdiğiniz biftekleri julyen usulü yani 1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.
Geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atıın.
İyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Fajitayı servis tabaklarına bölüştürün.
Taze soğanı ve maydanozu üzerine serpin.
Tortillaları veya lavaşı ısıtın. İsteğe göre salsa sosu ile de servis yapabilirsiniz..