Merhaba Ceymi Oluver yemek severler. Bugün havalar iyice soğumaya başladı. Onca işin gücün ardından çocuklarım ve eşim için fırında patatesli köfte yemeği yapmaya karar verdim. Ev erkeği olmak zor. Tarifi oldukça basit. Zorlanmadan hemen hemen herkesin kolayca ve zaman kaybetmeden yapacağı bir tarif. Hadi hep beraber yapalım.
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
3-4 adet orta boy patates
2 adet büyük domates
5-6 adet yeşil sivri biber
Salça
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Köfte Harcı İçin Malzemeler
2 adet orta boy soğan
1 yumurta
Kıvamı yakalayabilmek için ince çekilmiş bayat ekmek içi
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kimyon
YAPILIŞI
2 adet orta boy soğanı blendır yardımıyla çok ince olmamak kaydıyla çekelim. Eğer blendırımız yoksa rende yardımıyla soğanlarımızı rendeleyelim.
Sonrasında yarım kilo kıymayı soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
Sırasıyla ekmek içimizi, yumurtamızı, pul biberimizi, karabiberimizi tuz ve kimyonumuzu hazırladığımız karışımın üzerine ekleyelim.
Şimdi tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Malzeme ve kıyma iyice birbiriyle özdeşleşsin.
Hazırladığımız bu karışımdan orta yuvarlıkta bezeler alalım ve yuvarlayıp hafifçe üzerine bastıralım.
Daha sonra patateslerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayıp az yağda çok pişmeden hafifçe kızartalım.
Sırasıyla fırın tepsimize 2 yuvarlak patates 1 köfte sıralamasını takip ederek tepsimize dizelim.
Yuvarlak olarak doğradığımız domatesleri her 2 patates ve 1 köfte üzerine gelecek şekilde birer domates koyalım.
Julyen doğradığımız yeşilbiberlerimizi domateslerimizin üzerine koyalım.
En son olarak fırın tepsimizin büyüklüğüne göre salçalı su yapıp fırına verelim.
Suyumuz özleşene kadar 230 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.