MALZEMELER:
1 kg kuzu kemik (üzerindeki eti tamamen sıyrılmamış olacak)
1,5 lt su
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kasesi yoğurt
1 adet yumurta
3 diş sarımsak
1 çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI:
Kemikleri düdüklü tencerede 1,5 lt su ile iyice haşlayın (45 dakika kadar)
Haşlanan kemikleri tencereden ayrı bir kenara alın biraz soğuyunca üzerindeki etleri sıyırın ve büyük parçalı olanları küçültün
Derin bir tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun
Yağ kızınca unu üzerine ekleyin ve kavurun
Kavurduğunuz unun altını kısıp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu koyup hızlı hızlı karıştırın mama gibi kıvam alınca düdüklüdeki et suyunu bu tencereye boşaltın (bir süzgeçten geçirerek boşaltırsanız küçük kemikleri süzmüş olursunuz)
Birkaç kez karıştırdıktan sonra altını kısık şekilde bırakın sarımsakları da ezip için ve terbiyeyi hazırlamaya başlayın
Terbiye için bir kase yoğurdu çatalla çırparak özeyin ve içine bir yumurtayı kırıp iyice çırpın limon suyunu da içine katın tekrar çırpın
Terbiyeyi bir elinizle azar azar çorbaya katın diğer elinizle çorbayı hızlı hızlı karıştırın ve kaynamaya başlayana kadar da karıştırmayı bırakmayın
Kaynayınca içine bulguru, kemiklerden sıyırdığınız etleri, tuzu ve biberi de ekleyin
Bulguru pişinceye kadar kısık ateşte kaynamaya devam etsin. Bulgurda pişince servise hazırdır
Afiyet osun…