MALZEMELER
250 gram kıyma
Yarım kilo torba yoğurdu
1 su bardağı erişte( kıvamına göre eksiltebilir ya da artırabiliriz.)
2 adet soğan
1 tutam nane
Tuz
Yoğurdu açmak için su
Sıvıyağ
Karabiber
3 su bardağı su kıvama göre ayarlanacak.
YAPILIŞI
Tencereye bir miktar sıvıyağımızı koyalım.
İnce ince doğradığımız soğanlarımızı tenceremize alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Bir tutam nanemizi tenceremize atalım
3 su bardağı kadar suyu ilave edip arkasından özediğimiz yoğurdumuzu karışımın içine dökelim
Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynamaya başlayınca kullanacağımız kadar erişteyi çorbamızın içine ilave edelim
10 dakika kadar bekleyip eriştemizin pişmesini sağlayalım.
Ardından misket şeklinde yuvarladığımız köfteleri kaynamakta olan çorbamızın içine dökelim.
Kaynadıktan sonra servis edelim
Afiyet Olsun